Elegancja według Beza Interiors

Wnętrze agencji reklamowej „Hand Made” zachwyca wyrafinowaną estetyką oraz równowagą kolorów i materiałów.

Beza Interiors to studio założone przez Annę Łoskiewicz-Zakrzewską i Zofię Strumiłło-Sukiennik, projektantki oferujące śmiałe i innowacyjne rozwiązania. Do przygotowania projektu wnętrza dla krakowskiej agencji reklamowej „Hand Made” wykorzystały techniki rzemieślnicze znane od tysięcy lat.

Wnętrze agencji wypełnia zestawienie niebieskiego i złotego koloru, które na myśl przywołuje jedno słowo: harmonia. Klimat wnętrza podkreślają specjalnie zaprojektowane stiuki, a jego dużym atutem jest zabytkowy parkiet i oryginalne piece kaflowe. Projektantki podkreślają, że bardzo ważnym punktem całego projektu jest klatka schodowa z zaprojektowanymi przez nie elementami – lampą o organicznych kloszach oraz specjalną rzeźbą z logo klienta przy wejściu, wykładziną z motywem Shibori i dywanami z podobnym motywem.

Przy projekcie mebli i lamp wykorzystały tradycyjne, rzemieślnicze techniki, takie jak młotkowanie, żłobienie, shibori, czy też stiuk. Ręczne wykonanie przez lokalnych rzemieślników sprawia, że są nie tylko funkcjonalne, ale i unikalne. Dopełnieniem projektu są meble vintage.

pokój w niebieskim kolorze z parkietem

szare dwuskrzydłowe drzwi wejściowe w szarym otoczeniu

niebiesko-biały dywan w pokoju z parkietem

dwa biurka z fotelami i białą szafką w niebieskim pokoju

kuchnia i jadalnia dla pracowników w niebieskim kolorze

niebieska sofa z ciemno brązowym drewnianym stelarzem

widok na niebiesko-złotą recepcję przez szare dni

widok przez kilka drzwi na pomieszczenia w szarym i niebieskim stylu

wyjątkowy żyrandol na klatce schodowej

sala konferencyjna w nibeiskim kolorze z elementami drewnianymi

ręcznie formowana blacha w złotym kolorze za niebieskimi drzwiami

wyjątkowy żyrandol wiszący w szarej klatce schodowej

szare pomieszczenie biurowe z niebieskimi zasłonami w oknie

recepcja w złoto-niebieskich kolorach

wysoki żyrandol wiszący na klatce schodowej

jeden żyrandol wiszący na klatce pomiędzy piętrami

przeszklone niebieskie pomieszczenie w szarym otoczeniu

małą osłona w złotym kolorze przesuwana na niebieskiej rolce

ekspozycja młotkowanej blachy na tle szarej klatki schodowej

szary wysoki kaloryfer obok szarego pieca kaflowego

białe meble na tle niebieskich ścian i niebieskiej zasłony

niebieski stół z brązowymi stołami w niebieskim pomieszczeniu

widok z bliska na wykończenie z blachy młotkowanej

niebieska pufa obita młotkowaną niebieską blachą

młotkowana blacha w kolorze niebieskim i złotym z bliska

niebieskie pomieszczenie konferencyjne z dużym beżowym grzejnikiem

ścianka zrobione z drewnianych listewek w niebieskim pomieszczeniu

złota litera h na niebieskim tle na młotkowanej złotej blasze

połączenie ścianki z drewnianych listw do podłogi

Zdjęcia:
Anna Łoskiewicz-Zakrzewska, Jacek Kołodziejski / Beza Interiors