Aktualny motyw: Okienne stylizacje

Logo anwis mecenas motywu

MECENAS MOTYWU

Klasyczne detale i ciepła kolorystyka – wnętrze kancelarii we Wrocławiu

82-metrowe mieszkanie przeszło totalny remont, aby mogło stać się kancelarią. Jednak właścicielce zależało na zachowaniu domowego klimat wnętrza – zobaczmy, co zaproponowała pracownia Habitat.

Mieszkanie w kamienicy, które miało zostać zmienione w lokal usługowy, nadawało się do generalnego remontu. W grę wchodziła nie tylko wymiana instalacji elektrycznej i pozbycie się reliktów minionych epok, takich jak plastikowe kasetony na suficie czy boazeria na ścianach. Wymieniono też całą podłogę i natknięto się na niespodziankę.

Dwa dodatkowe okna

W trakcie „demolki”, jak określają proces przygotowywania lokalu architekci ze studia Habitat, odkryto dwa zamurowane okna. Przywrócono ich pierwotną funkcję i teraz pięknie doświetlają wnętrze.

Dywany z wzorzystych płytek

Po przearanżowaniu układu funkcjonalnego wnętrza zadbano o nadaniu całości klimatu, o jaki chodziło inwestorce. Beżowa paleta barw została wzbogacona błękitami, także w aneksie kuchennym, a całości charakteru nadały dywany z wzorzystych płytek. Mocniejszy akcent stanowi łazienka w głębokiej zieleni.
Wykorzystano również łuk, który wcześniej mieścił się w korytarzu – teraz ozdabia on salę konferencyjną.

Bio projektu

  • Projekt: Habitat
  • Lokalizacja: Plac Muzealny, Wrocław
  • Powierzchnia: 82 m2
  • Zdjęcia: Agata Piątkowska

    Galeria Zdjęć

    Fot.: Agata Piątkowska;
    oprac. na podst.:  mat. prasowe Habitat