Aktualny motyw: Ceramika

MECENAS MOTYWU

Spójne i wielofunkcyjne wnętrze od NOM studio

Wnętrze o powierzchni 42 m2 mieści się w Łodzi przy ul. Mickiewicza. Składa się z salonu z aneksem kuchennym, sypialni, łazienki oraz dużego balkonu, na który można wyjść z obu pokojów. Mieszkanie zostało kupione przez inwestorów z myślą o wynajmie – miało powstać funkcjonalne i wygodne wnętrze dla osób pracujących, z miejscem do przechowywania.

W przedpokoju postawiono na zabudowę scaloną z drzwiami i sufitem z lameli – wizualnie tworzą one jednolitą ścianę. Projekt autorstwa NOM studio zrealizowała współpracująca z architektami stolarnia. Głębi nadaje pomieszczeniu asymetryczne lustro.

Oliwka i drewno w łazience

W łazience znalazło się duże podświetlone lustro wiszące na ścianie wyłożonej drewnopodobnymi płytkami. Pod nim umieszczono zabudowę w pięknym oliwkowym kolorze, z czarnym blatem  i uchwytami. Mieści ona pralkę, kosz na bieliznę oraz podręczne szuflady. Po przeciwnej stronie mamy kontynuację drewnopodobnej  ściany – tym razem motyw ten pojawia się pod prysznicem, w szklanej kabinie wykonanej na zamówienie. Całości dopełniają baterie z serii Omnires Y.

Wielofunkcyjna sypialnia

Sypialnia łączy w sobie różne funkcje: miejsca do snu z dużym łóżkiem, przestrzeni do przechowywania oraz kącika do pracy.

Mamy tu wykonaną na zamówienie zabudowę z szafą z drążkiem na ubrania i półkami. Komoda z 9 szufladami służy jako mebel do przechowywania, ale także miejsce na telewizor. Kolejna funkcja tego pomieszczenia to pokój do pracy w dobie pandemii. Umożliwia to biurko w jasnej jesionowej okleinie oraz szary wygodny fotel. Całości dopełnia żyrandol VEVA gold oraz zielona wisząca lampa Bethen.

Stonowane tropiki: salon i jadalnia w jednym

Pokój dzienny to miejsce do wypoczynku z dość dużą i wygodną kanapą narożną z funkcją spania, szafką RTV w stylu nordic i rozkładanym stołem w tym samym stylu, oddzielającym jadalnię od kuchni. Nad stołem znajduje się tapeta TROPICAL ANTIQUE, a wokół niego – cztery czarne krzesła.

Ocieplony beton: kuchnia

W kuchni widzimy funkcjonalną zabudowę, w skład której wchodzą lodówka, zmywarka, kuchenka mikrofalowa oraz wiele pojemnych półek i szuflad. Górne szafki w kolorze szarym połączono z płytą drewnopodobną i płytkami imitującymi beton (GRAND CAVE marki Tubądzin), którymi wykończono ścianę oraz podłogę.

Wyzwaniem w tym mieszkaniu było przesunięcie ściany między sypialnią a salonem i wstawienie przeszklenia zaprojektowanego przez NOM studio, aby doświetlić sypialnię. Zamontowanie karniszy w kształcie litery L i zawieszenie ciemnoszarych zasłon pozwoliło oddzielić oba pomieszczenia.

Bio projektu

    • Projekt: Biuro Nom Studio
    • Lokalizacja: Łódź
    • Powierzchnia: 42 m2
    • Zdjęcia: Raspberry Workshop

Galeria zdjęć

Fot.: Raspberry Workshop;
oprac. na podst.:  mat. prasowe Biuro Nom Studio