Aktualny motyw: Okienne stylizacje

Logo anwis mecenas motywu

MECENAS MOTYWU

Odpowiedni balans z idealnymi proporcjami – 40-metrowe mieszkanie w Gdańsku

Całość projektowanego mieszkania składa się z salonu z aneksem kuchennym, sypialni i łazienki. Wnętrze inwestycji przeznaczone jest pod wynajem długoterminowy, założeniem było dopasowanie projektu aranżacji do wymagań wielu potencjalnych lokatorów. oto zwycięski projekt w konkursie Reno Wnętrze.

Odpowiedni balans, idealne proporcje, perfekcyjne zaplanowana przestrzeń, urzekająca wyjątkowością, to dla mnie wytyczne podczas projektowania. Wyczucie nadmiaru, starannie dobrane kolory, harmonia to kluczowe słowa. Uwielbiam wnętrza z dyskretną elegancją, zachwycające solidnością, dbające o każdy detal, zawsze aktualne – mówi autorka projektu, architektka z .
Właśnie dlatego aranżacja jest przytulna, tłem są jasne powierzchnie z przewagą beży i szarości oraz stonowanych odcieni drewna na podłodze. Efekt przytulności spotęgował dobór welurowych tkanin czy ozdobnych lamp.

Kontrasty

Aneks narożny umownie oddziela część jadalnianą. Stół w orzechowym fornirze i czarne krzesła wyróżniają się na tle jasnej kuchni. Istotnym elementem kuchni są wyraziste płytki. Sypialnia została oddzielona drzwiami przesuwnymi w formie metalowej przezroczystej ramy – te są charakterystycznym elementem tego wnętrza. Tapicerowany zagłówek łóżka wyeksponowany został na tle tapety z motywem natury, a także linearnej sztukaterii, która pojawia się również w części salonowej.

Drewno i minimalizm

Jest tu również łazienka z komfortowym prysznicem, a na jednej ze ścian powtarza się motyw kamienia nawiązując do kuchni. Linearna struktura drewna w formie płytek zastosowana została na całej powierzchni ściany, z dodatkowym efektem świetlnym w postaci lustra. Jest ono kontrastem dla przeciwległej minimalistycznej zabudowy.

Realizacja spójna z projektem

Realizacja projektu postępowała terminowo, na drodze pojawiły się jedynie delikatne potrzeby wniesienia poprawek, jak wymiana uszkodzonej lampy, czy poprawki stolarskie, aby realizacja była w pełni zgodna z przygotowanym projektem.

Projekt zwyciężył w konkursie marki – #RenoWnętrze2021.

Bio projektu

    • Projekt: Kul design
    • Lokalizacja: Gdańsk
    • Powierzchnia: 42 m2

Galeria zdjęć

Fot. i oprac. na podst.:
mat. prasowe Kul design