Wyrafinowane powierzchnie meblowe

Mecenas motywu

Piaski i zielenie. Wakacyjne lokum w Gdańsku

Głównym założeniem projektowym było stworzenie oazy spokoju i relaksu, luźno nawiązującej do stylu skandynawskiego i okolic nadbałtyckich, a także wykorzystanie tej małej, chociaż bardzo ciekawej przestrzeni w 100%.

W mieszkaniu dominują czyste linie, proste formy i jasna paleta barw. Naturalne materiały i duża ilość drewna sprawiają, że apartament jest bardzo przytulny, utrzymany w klimacie hygge, sprzyjający odpoczynkowi zarówno latem, jak i zimą.

Z uwagi na małą powierzchnię mieszkania Hanna Stylińska z HAST Design zaprojektowała zabudowę, w której znajduje się łóżko. W ten sposób na 25m2 powstały 4 wygodne miejsca do spania, ale również imponująca przestrzeń do przechowywania, co dodatkowo uzupełniają dwie kolejne zabudowy – łazienkowa i nieduża szafa w przedpokoju. Dzięki temu nieduża powierzchnia pozostaje uporządkowana, a jednocześnie jest niezwykle funkcjonalna.

Serce strefy relaksu stanowi duża, wygodna, rozkładana sofa oraz fotel w kolorze różowym, utrzymany w pastelowej tonacji całego mieszkania, stanowiący ciekawy kontrapunkt dla zabudowy kuchennej o barwie szałwiowej zieleni. Kolorystyka łazienki nawiązuje do barw Bałtyku w słoneczny dzień: niebiesko-zielone odcienie płytek łączą się z piaskową podłogą. Całość mieszkania pomimo wykorzystania wielu kolorów jest spójna i spokojna. Mieszkanie może służyć zarówno jako wakacyjny apartament, jak i stałe miejsce zamieszkania.

Bio projektu

  • Projekt: Hast Design
  • Lokalizacja: Gdańsk
  • Powierzchnia: 25 m2

Galeria zdjęć