Rozpoczynając pracę, projektantka zaplanowała układ funkcjonalny pomieszczeń. Musiał on odpowiadać potrzebom właścicieli, a zarazem wykorzystać potencjał i usytuowanie dużych przeszkleń z wyjątkowym widokiem na plażę i bezkresne morze.

RAUVISIO brilliant mat

Ze względu na to, iż właściciele mieszkania preferują proste, nowoczesne rozwiązania i raczej stonowaną kolorystykę, w projekcie zaproponowano głównie szare oraz czarne wykończenia. Elementem przełamującym i dodającym ciepła całej aranżacji został drewniany laminat, nawiązujący do obecności otaczającej natury.

RAUVISIO brilliant mat – projekt studio z widokiem na Bałtyk

Nie sposób pominąć powierzchni lustrzanych. Żeby zniwelować wpływ ciemnych kolorów na optycznie pomniejszenie wnętrz, zastosowano dużą ilość luster w newralgicznych miejscach. Taki zabieg pozwolił nie tylko optycznie powiększyć przestrzeń, ale też odbić naturalne światło pochodzące z dużych przeszkleń, a dodatkowym atutem okazał się odbijający widok morza.

RAUVISIO brilliant mat – projekt studio sypialnia

Centrum studia stanowi otwarty pokój dzienny z kuchnią. Jej gładkie i matowe akrylowe fronty z kolekcji RAUVISIO brilliant matt idealnie komponują się z całą aranżacją – jest prosto i elegancko.

RAUVISIO brilliant mat

Co prawda, na początku właściciele mieszkania z pewną obawą podchodzili do ilości użytej czarni, jednak po wykończeniu mieszkania i efekcie finalnym wszelkie obawy zniknęły.

RAUVISIO brilliant mat

Bio projektu

    • Projekt: Wamhouse Karina Wiciak
    • Lokalizacja: nad Bałtykiem
    • Zdjęcia: Jaga Kraupe

Fot.: Jaga Kraupe;
oprac. na podst.:  mat. prasowe Wamhouse Karina Wiciak