Reklama
ŁDF 2024 - baner
Reklama
ŁDF 2024 - baner mobile

Zaprojektowany lokal mieści się w Zajezdni na Jeżycach. Większość przyłączy w mieszkaniu pozostała w oryginalnym położeniu, otworzyliśmy jedynie kuchnię (pozbywając się tym samym korytarza) i powiększyliśmy strefę nocną wraz z łazienką.

Sercem mieszkania jest duża wyspa z dostawionym rozkładanym stołem. Inwestorce zależało na komfortowej przestrzeni do przyrządzania posiłków z rodziną i przyjaciółmi.

Tłem dla wyspy jest ściana z dodatkowym blatem roboczym, płytą indukcyjną i lodówką w zabudowie – cała w odcieniach bieli i beżu, gdzie główną rolę grają struktury – zróżnicowane odcienie płytek, kamień, raszki na frontach szafek wiszących i akcent w postaci kinkietu. Przy doborze materiałów ważna była ich funkcjonalność – łatwość w utrzymaniu czystości i odporność na zarysowania, ponieważ inwestorka ma dwa koty.

Istotne było także zaplanowanie jak największej ilości przechowywania, czego efektem jest zabudowa w dębowym fornirze na jednej ze ścian salonu.

Ważnym aspektem było także połączenie strefy kuchennej z tarasem, ponieważ tam inwestorka spędza większość wolnego czasu w ciepłych porach roku. Część tarasu została zagospodarowana na ogródek ziołowo – warzywny.

Całą strefę nocną można obejść wokół – z salonu do łazienki, przez strefę prysznicową i sypialnię, z powrotem do salonu.

Galeria zdjęć

Fot.: PION Studio;
oprac. na podst.: mat. prasowe MML Architekci

Oceń ten artykuł

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

0 / 5. 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Redakcja MAGAZIF

Artykuły redakcji portalu MAGAZIF.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama